005=151221==21:00UTC===Positie:49=39,64N==003=20,96E===Beautor======

We zijn vertrokken. De LPG tank, een serie verloopnippels en LPG filters zijn gisteren afgeleverd bij de Dierenwinkel in het dorp dat als afhaalpunt fungeert. Het was nog even puzzelen waar het filter kwa schroefdraad zou passen, maar de Wit in Schijndel had de gouden tip. Hij past gewoon op de schroefdraad voor de regulator, hoe simpel kan het zijn. We hopen een flinke kosten besparing te hebben nu we zelf LPG kunnen tanken voor onze verwarming en het koken. Een volle vulling kost ons dan circa Euro 24,-. En we zijn ook gelijk van het probleem af dat onze Nederlandse butaan/propaan flessen niet geruild of gevuld worden in het buitenland. Het filter schijnt nodig te zijn omdat LPG vetter is dan propaan/butaan waardoor branders verstopt kunnen raken. Wordt weer een nieuwe ervaring zelf gas tanken bij de benzine pomp.
De verloren tijd op de haven is goed besteed. Ernie heeft de laatste draadjes van haar gehaakte beddensprei kunnen afwerken en Erik kroop twee dagen over de M-steiger om planken los te schroeven.
Iedere winter worden er op de haven klussen aangepakt om alles in optimale conditie te houden. Vorige winter waren de werkplaatsen aan de beurt en een deel van de steigers. Dit jaar een toilet gebouw en een volgend deel van de vele meters steiger die er zijn op de haven. Het oude hout wordt vervangen door kunststof. Dat maakt het onderhoud makkelijker en het gaat langer mee dan het hout. Klussen op de haven wordt gedaan tijdens de verplichte werkbeurten maar er is altijd meer te doen. Gelukkig zijn er enthousiaste vrijwilligers met kennis van zaken die veel extra tijd in het onderhoud steken. Het is altijd gezellig klussen met elkaar. Vaak is er tijdens de koffie iets lekkers dat iemand van huis meegekregen heeft of onderweg bij de bakker gekocht. Op een koude dag is regelmatig soep tijdens de lunch. En deze week zelfs belegde broodjes !
Maandag werd er een dagrecord van 106 planken neergezet door de geoliede machine van gatenboorders, planken zagers en schroevers. Komend seizoen hebben we een mooie steiger langs onze boot.
De eerste stop in Frankrijk is op een gratis camperplek in het dorpje Beautor. De wiki-pedia pagina laat gelijk zien waarom we geinteresseerd zijn in het platte land van Frankrijk. Hier wonen steeds minder mensen inplaats van meer. Helaas voor Beautor zullen wij ook morgen weer snel verder trekken. Met een tussenstop langs de Loire hopen we met het weekend in de omgeving van Bourganeuf te zijn en dan door te reizen naar Le Mazieux.

     


.