012=261221==21:00UTC===Positie:37=06,56N==008=48,32W==Barao=de=Sao=Miguel======

Op een landje is altijd wat te doen. Iedere dag doen we een beetje van de klussen waar Ed en Sophia nog niet aan toe zijn gekomen. Erik snoeit dagelijks een stukje van de braamopslag op de grens van het perceel zodat deze niet verder dan de greppel komt. Met de regen van de laaste nachten zijn de buffertanks die de regen verzamelen vanaf het dak van de kas flink vol gelopen. Hoogste tijd dus om de water voorraad voor de zomer maanden aan te gaan leggen. Ernie tapt tientallen 5 liter vaten vol die Sophia vervolgens opstapelt onder een tegen UV beschermend stuk dekzeil.
In de zomermaanden valt hier nauwelijks water en de boompjes die op het landje staan hebben wel vocht nodig. Een buurvrouw van wat verderop komt wekelijks om met de 5 liter waterflessen de jonge aanplant water te geven. Haar noeste arbeid heeft er voor gezorgd dat de meeste boompjes het hebben overleeft de afgelopen jaren.
Lunchen doen we als het even kan in de buitenlucht. Verse salade, portugese kaasjes en soms een wijntje erbij. 's-Avonds koken we om de beurt en nu met de feestdagen wat uitgebreider. Het leven is goed op het Portugese platteland.
Gisteren zijn we onze LPG-gasfles gaan vullen en de cassette van ons toilet gaan legen. In Sagres is bij de Intermache een gratis service punt voor campers. Helaas was het gasvullen net de andere kant op bij een BP station nabij Lagos. De grote camperplaats, goed voor ruim 100 campers, bij Lagos was gesloten en de service punten met hekken afgesloten.
In dit gebied zijn voorlopig geen nachtvorsten dus ons gasverbruik is beperkt tot eten koken en de afwas, dan doen we doorgaands circa 3 maanden met een gasfles is onze ervaring. Helaas moeten we de cassette van de toilet ieder 2-3 dagen legen. Die tripjes combineren we dan met boodschappen en een keer de was doen.

     


.