008=201221==21:00UTC===Positie:43=16,08N==001=54,10W==Listorreta-Barrengoloia======

Vandaag, 21 december 2021, begint het nieuwe jaar om 16:59 lokale tijd. Vanaf dat moment zal de zon langzaam richting de 23,5 graad noorder breedte bewegen. Daarmee worden de dagen langer op het noordelijk halfrond en de zon instraling intenser. Een prima moment om bij stil te staan. We overdenken hoe het ons het afgelopen jaar verging, de goede dingen nemen we mee en wat niet beviel laten we achter ons.
Dat we als mens meer onderdeel zijn van de natuur dan van een eigen geschreven verhaal zal een ieder in deze Corona periode toch wel duidelijk zijn. Een bolletje eiwit met een nog grotere drang dan de mensheid om zich te vermenigvuldigen genoot van onze bevolkingsdichtheid. Veel verder dan 1,5 meter had ie niet kunnen afleggen maar met onze hulp is het toch gelukt.
Bij Saint Priest La Feuille bezochten we een paar dagen geleden deze "Dolmen" een bouwwerk uit het stenentijdperk. Zo'n 4000 jaar geleden liepen daar dus ook mensen met hun gedachten en plannen. Inmiddels staan we met de camper alweer in Spanje bij "Listorreta-Barrengoloia" nabij Saint Sebastian. Nog voor vertrek bezoeken we in de ochtend de ingang van een grot "Cuevas de Aizpitarte" waarin resten en tekeningen zijn gevonden uit het stenentijdperk. Toch iets om hoop uit te putten, al die duizenden jaren lukt het de mens om nadrukkelijk aanwezig te blijven.

  


.