007=191221==21:00UTC===Positie:45=35,00N==001=43,17E==Chamberet======

Begin december waren we 5 dagen en 35 dagen te vroeg toen we ons melden bij een inloop vaccinatie punt voor een booster prik. Sinds de persconferentie waren we naar Nederlandse maatstaven plots 90 en 60 dagen te laat voor een booster. Voor vertrek hebben we nog geprobeerd om een afspraak te maken in Nederland. Helaas 21 december was de eerste gelegenheid op 100km afstand en in de buurt konden we pas in januari terecht voor een booster. We vertrouwden op de Europese samenwerking en vertrokken. Ernie maakte voor ons online een afpraak bij "doctorlib". Met wat klikken en invullen ontvingen we keurig een digitale agenda afspraak. Deze ochtend sloten we aan in de wachtruimte met nog een 10-tal Fransen in het lokale ziekenhuis voor een booster. Vriendelijk geholpen en met twee formulieren en QR-code op papier rijker verlieten we het ziekenhuis. Eén van de formulieren moesten we tonen als er nog een vierde vaccinatie ronde zou komen. Er staat ons dus nog wat te wachten, maar niet echt een verrassing.
Na de koffie zetten we koers richting Le Mazieux voor ontmoeting met Ton en Petra van de Twentse Meid. We kletsen gezellig de middag weg en nog voor het donker wordt vinden we een mooie camperplaats in Chamberet.
De nachten zijn ons wat te koud in dit gebied en we willen snel verder trekken naar het zuiden. Ook willen we eventuele aanscherping van grenspassage regels voor zijn. Ondanks onze 3x vaccinatie vraagt Portugal al om een PCR test en voor heel Europa dit goede voorbeeld volgt willen we verder reizen. Een virus houdt je het makkelijkst buiten de grenzen als het niet binnenkomt en dat begrijpen we.

     


.