013=290122=21:00UTC====Positie:37=20,18N==007=41,40W== Parque=Merendas=de=Bentho

Soms valt een camperplek tegen. Zo stonden we in Ameixial op een voetbalveld temidden van 10-tallen franse camperaars die hier langdurig bivakeren. Het voetbalveld wordt verbouwd tot een echte camperplaats, maar is nog niet af. Wel is er de mogelijkheid om riool- en grijs-water af te storten, een kraantje geeft water en de aanwezige electriciteitsdozen zijn als het ware gekraakt door de lang blijvers (of vroeg komers). Een wirwar van verlengsnoeren loopt naar de vele campers. 's-Middags wordt er jeu-de-boule gespeeld, en veel camperaars komen het voetbalveld niet af gedurende de dag.
Wij maken een wandeling naar overbijfselen van een prehistorische grafkamer, maar kunnen het niet vinden. Langs de weg staat nog een bord dat de struiken in wijst en verder zien we niets. De volgende dag rijden we naar onze beste plek tot nu toe, een pick-nick plek langs de rivier nabij Bentos.
Een dag eerder zijn we een Stupa gepasseerd, dat is een Boedistisch monument dat hier bij een Boedistisch centrum staat van "Associaso para a Paz no Mundo (= Vereniging voor Wereld Vrede)". Ben benieuwd of dit monument over 5000 jaar nog wel te vinden is.
We zijn altijd opzoek naar onze favoriete vogel, de Hop. Ernie spot hem in het voorbij rijden en stopt de auto, voorzichtig rollen we achteruit de heuvel af om dichterbij te komen. Een paar snelle foto's lukken voor hij wegvliegt. De hele route gaat door een dunbevolkt gebied en we slaan de boodschappen deze dag dus over.
Op de camperplaats staan we heerlijk alleen temidden van de natuur. Slechts de schaapsherder van het nabije Bentos komt tweemaal daags langs met zijn geiten en schapen. Erik probeert nog brood te kopen in Bentos en vraagt naar Pao (=brood) aan een vrouw in het dorp. Maar ze snapt er niets van. Na wat gebaren en herhalen wordt duidelijk dat de uitspraak van Erik op niets lijkt. Uiteindelijk snapt ze het, ze zegt (klik op het afspeelpijltje) en nog wat uitleg als "No" "ook morgen niet" "hier helemaal niet". Tja, in een dorp met 10 huizen is er natuurlijk ook geen klantenkring op te bouwen voor een bakker.




     




.