003=080122=21:00UTC===Positie:37=06,56N==008=48,32W==Barao=de=Sao=Miguel======

Gisteren zijn we met de camper naar Ferragudo gereden om koffie te gaan drinken bij de Senang aan boord. Jean-Pierre en Vara lagen daar voor anker, op de plek waar we zelf ruim 11 jaar geleden voor anker lagen. Toen kregen wij van Ton en Anneke bezoek (Lunde) die met de camper aan het rondreizen waren. Het was een gezellig weerzien na jaren en we kletsen een deel van onze zeilavonturen bij. Daarna lopen we nog wat door Ferraguda. In het voormalig authentieke vissersdorp is door het toerisme veel veranderd. Er zijn de nodige uitbreidings wijken met vakantie appartementen en veel gerestaureerde huisjes voor de verhuur in het dorpje.
Vandaag was de grote verhuizing voor Ed en Sophia. De zelfgebouwde caravan, de Waku Waku, moet verplaatst worden naar zijn definitieve plaats naast de kas. Een paar buurmannen en Erik helpen bij het duwen en trekken, met wat passen en meten staat de caravan al snel op zijn nieuwe plaats. Sophia heeft een heerlijke pinda soep gemaakt voor de verhuizers en we genieten van de warme zonnestralen tijdens de lunch. Daarna is Ed nog even aan het klussen om de caravan stevig waterpas te zetten. Aan het einde van de middag kunnen Ed en Sophia tevreden toosten op de geslaagde verhuizing.
Wij maken nog een laatste wandeling door de vallei om de schade door de hevige bosbrand van 1,5 jaar geleden te bekijken. Overal staan zwart geblakerde bomen in het landschap, de ondergroei is alweer groen en de kurkeiken hebben al weer blad. De natuur lijkt snel te herstellen van de vernietigende brand.
Morgen reizen we, na ruim 2 weken, weer verder. Vanaf nu gaan we op ons gemak richting Spanje om de broer van Ernie te bezoeken die daar op vakantie is.

           


.