011=180917==09:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland======================


Ons peperstruikje blijft maar rode pepers geven. Omdat het er te veel zijn om gelijk op te eten vriezen we ze in als peper-ijsblokjes. Je maakt ze eenvoudig met een keukensnijmachine. Doe circa 5 rode pepers, zonder zaadlijsten, 4 tenen knoflook, 4 eetlepels olie en wat water in de snijmachine en blender tot alles heel fijn is gemalen. Voeg water toe om voldoende volume te hebben om je ijsblokjes bakje te vullen. Blender nog even zodat het goed gemengd is en vul het ijsblokken doosje.
Daarna invriezen en als je gaat koken begin je met een pittig ijsblokje in de pan. Je hebt dan gelijk al knoflook en wat olie.
We hebben ook ijsblokzakjes gevuld met het pepermengsel. Dat moet je ze heel fijn blenderen en met een keuken spuit kan je dan de ijsblokzakjes vullen. Nadat ze bevroren zijn verwijderen wij het plastic zakje en doen de losse blokjes in een doosje in de diepvries, zo zijn ze gelijk klaar voor gebruik.
Op deze manier kan je ook andere kruiden verwerken en bewaren voor later. Je moet natuurlijk wel een diepvries, of net als wij een diepvriesvakje hebben. Binnenkort gaan we rozemarijn ijsblokjes en basilicum ijsblokjes maken..