048=211016==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================

Joop, onze buurman van de winterhaven in Eembrugge, komt ons nog twee dagen helpen met het afhangen van de deuren en het maken van de boeidelen. Dat is dan al de vierde boot die meehelpt met ons tuinhuis, handige klussers zijn het toch die zeilers.
Net voor het slechte weer van afgelopen woensdag zijn we echt "wind en water dicht" en kunnen de deuren op slot dankzij Dirk. De eerste praktijk test met regenval en harde wind doorstaat ons nieuwe huisje goed. Aan de binnenzijde hebben we de wanden volgestopt met 4cm dik steenwol. Om de steenwol op maat te knippen gebruiken we de heggeschaar. De steenwol wordt weer afgedekt met een dampdicht plastic folie en de naden met "duck-tape". Als we het bouwkacheltje, een petroleumvergasser, aan steken stoken we het snel behaaglijk warm.
Op de vloer plakken we met schilderstape de silhouetten af van de verdere inrichting zoals keukenblok, badkamer en slaapkamer. Dat is aanleiding voor nieuwe ideeen over de verdere afbouw van het tuinhuis. Gelukkig geeft het rabatzagen nog wat bedenktijd voor we aan de binnenmuren beginnen.
Voor de openslaande deuren gingen we opzoek naar een nieuwe espanjolet sluiting en ontdekte zo dat de jeugd van tegenwoordig van de schuifpui generatie is. In een aantal doehetzelf winkels moesten we uitleggen wat een espanjolet is en waar je hem voorgebruikt, uiteindelijk vonden we er toch nog een.
Ernie gaat nog regelmatig los in de verschillende tuincentra. Ze zoekt dan koopjes van winterharde planten die nu in de uitverkoop zijn omdat de bloeitijd voorbij is. Zo hopen we volgend jaar voordelig in een fleurige tuin te zitten.



     

.