049=021116==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================

Ernie kwastte vandaag de laatste witte (RAL9010) verf tegen de plafond platen. De platen strijken we eerst in met "voorstrijk" om zo de zuiging te verminderen en om te voorkomen dat de knoesten en nerven verkleuringen geven in het gebroken wit van de verf. De balken laten we in hun natuurlijke bruinige kleur.
Maar er is veel meer gebeurd de afgelopen weken. Zo zijn we deels beroofd van onze steenwol die we vlak onder de dakrand hadden gestopt maar door de vele balken niet hadden afgedicht aan de buitenkant met damopenfolie. Waarschijnlijk zijn er muizen mee aan de haal gegaan, dachten vast dat het uitverkoop was bij de "Beter Bed". Nu de laatste rabatplanken zijn vastgeschroefd en de kiertjes bij de dakrand dichtgemaakt met latjes en afgekit met akrylaatkit zal herhaling moeilijk zijn hopen we.
De eerste nachtvorst heeft het pompoen struikgewas doen verwelken tot een armzalig slap hangend plantje. Samen met de spercieboonplanten zijn de resten afgevoerd naar de composthoop en die is gelijk maar eens flink omgeschept.
De 91-ste verjaardag van de moeder van Ernie vieren we in het revalidatie centrum waar ze hersteld van een ruggemergletsel als gevolg van een val waarbij ze scheurtjes in haar nekwervel op liep. Hoe plots kan je leventje veranderen als vitale oudere. Gelukkig is er iedere dag een kleine vooruitgang en zijn de eerste stapjes achter een rolator vandaag gezet.



     

.