047=111016==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================


Het aantal werkende handen was de afgelopen week minder dan in het weekend en dan gaan de vorderingen duidelijk langzamer. Gelukkig kwam Richard nog helpen met de zware klussen, het dak en de kozijnen zijn geplaatst. De rest van de tijd ging op aan het op maat zagen van rabat planken, vooral de punt van de korte zijde was tijdrovend.
De isolatie van het dak is gemaakt van 4cm dikke XPS-platen die aan de buitenzijde zijn geplaatst. De isolatie in het tuinhuis is vooral bedoeld om de warmte van de zon in de zomermaanden buiten te houden. We willen de warmte tegen houden voordat het binnen komt. De kleine ruimte (slechts 28 vierkante meter) in combinatie met de dunne wanden en de gunstige zonligging maken het tuinhuisje al snel tot een klein oventje als de zon schijnt. In de wanden komen platen van steenwol en we gebruiken dampdoorlatend (buiten zijde) en dampwerend folie (binnen zijde) om het isolatie materiaal goed droog te houden. Op het dak gebruiken we een "anti-condens-doek" om te voorkomen dat er condens water dat zich onder de metalen dakplaten kan vormen doordringt in de isolatie en de houten dakplaten.
Volgende week hopen we de deuren te kunnen plaatsen. Al het raamwerk is dubbelglas zodat we er goed geisoleerd bij zitten. Om er in het vroege voorjaar en najaar lekker warm bij te zitten gaan we een dieselkachel plaatsen.



     

.