012=270216==12:00UTC==Positie:18=03,1N==063=06,3W==Grand=Ilet=Logoon=St.=Maarten

Om de bijboot minder tuitelig te maken en de optie te hebben voor een zwaardere buitenboord motor hebben we een "tube" gekocht rondom onze Walker Bay 8ft dinghy. We kunnen nu eenvoudiger instappen, makelijker zwaardere bagage vervoeren en we gaan mogelijk van 2,5Hp naar 5Hp buitenboord motor. Ernie is al druk met de naaimachine bezig om een canvas beschermhoes te maken. Zonlicht maar ook schuren langs kades verkorten de levensduur van opblaasbare bijboten.
Een jaarlijks klusje is ook weer gebeurd. Het leegpompen van de onderste inhoud van de dieseltank. Slechts in de eerste vijf liters die omhoog kwamen zat viezigheid, daarna werd de brandstof al snel helderder, na 15 liter konden we stoppen met pompen. Het meeste van de vuile diesel hebben we kunnen filteren en ging weer retour tank.
Tijdens wandelingen zien we regelmatig "Stervruchten", ook wel Carambola of vijfvingers genoemd, in de bomen hangen. Een vrouwtje met een klein groente en fruitstalletje had ze te koop liggen en gaf graag tekst en uitleg over hoe je ze kan eten. Vrij simpel, afspoelen en opeten, of met de blender fijn maken en opdrinken. De meest rijpe hebben we verwerkt tot een heerlijk zoet frisdrankje met de smaak van sinaasappel-abrikoos. De andere hebben we als fruitig tussendoortje gegeten.


   


.