093=091114==12:00UTC=Positie:52=16,9N==005=09,9E==Bussum========



Vier weken zijn kort en ons laatste weekend in Nederland staat al weer voor de deur. Zaterdag geeft Erik nog een lezing op de vertrekkersdag van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers. Die dag gaan we ook weer vrienden en bekenden zien die we onderweg hebben ontmoet en een hoop enthousiaste zeilers die de komende jaren vertrekken met hun zeilboot.
Met Pieter en Trudy (broer en schoonzus van Erik) bezochten we de nieuwe markthal van Rotterdam. Een prachtig staaltje architectuur en een gezellig winkelgebied is Rotterdam rijker denken we. Daarna gingen we met moeder Slim lekker chinezen in Den Haag bij Fong Shou. Tussendoor zijn we nog aan het herstellen van de verkoudheden die we op liepen. Gelukkig was er ook gelegenheid om de website te updaten met een "handleiding kopnatrekken en kleppenstellen".
Ter ere van de 89ste verjaardag van de moeder van Ernie bezochten we vandaag Burgers Bush. Een prachtig natuurpark met een echte jungle, tropisch zee aquarium, woestijn en een stukje mangrove bos dat deels door Erik in de midden jaren '90 werd aangeleverd vanuit Kenia. Dus ondanks dat de ouders ons niet bezocht hebben in de tropen hebben we ze wel alles kunnen laten zien wat we in de "wilde" natuur tijdens onze zeilreis gezien hebben.
De eekhoorn is gefotografeerd in de tuin van tweeling broer Mark.
Aan boord van de Kuch (Joop en Ria) ontmoeten we de bemanning van de Synergie (Daan en Birgit) en kletsen bij over de plannen voor de toekomst onder het genot van een heerlijke maaltijd. Ook heeft Joop een momentsleutel voor ons georganiseerd, dat scheelt weer zoeken en boodschappen doen. 's-Middags hebben we dan al onze souveniers uit Peru naar de opslag gebracht, gelukkig past het nog in de garage. Maar er moet nog meer de opslag in deze week. Bij een kringloop winkel kopen we een Nova miniwash voor op ons toekomstige tuinhuis. Ja onze plannen worden duidelijker, maar komend Caribisch zeilseizoen eerst Jamaica en Cuba verkennen.

  
  


.