009=090214==19:00UTC=Positie:10=40,9N==061=38,1E==Chaguaramas==============================

We hebben het idee dat we aardig ingeburgerd zijn hier op Trinidad de voortgang met het werk is naar ons gevoel erg traag.Toch gebeurt er iedere dag het nodige, maar zoals altijd is klussen aan boord niet eenvoudig. De RVS strip is weer op de punt van de boot gelijmd ter bescherming van de romp tegen het anker. We hadden alle lijmklussen opgespaard omdat bij de hoge temperaturen een geopende lijmtube maar beperkt houdbaar is. Andere lijm klussen waren houten plankjes ter bescherming van het dek tegen de schurende jerry-cans die er op komen te staan en de antenne paal moest wat lijm hebben om een waterdichte verbinding te maken voor alle draden die er doorheen lopen.
Het schilderen van de naam is klaar, nu nog de antifouling en een paar kleine plekjes aan dek. Ondertussen is 13 yard Sunbrella van 60inch gekocht, en natuurlijk hebben we een tijd staan meten en rekenen om deze maatvoering (12 meter bij 152 cm) te kopen. Nadat alle stukken stof voor de bimini grof op maat geknipt waren kon er begonnen worden met het eigenlijke naaiwerk. In een Singer winkel kochten we naald 18 (110) en bij een bimini-maker was UV-bestendig garen in de juiste kleur voorradig, ook afwerk band en metalen ringen om mooie ogen te maken in het doek. Een pons voor het slaan van de ringen, maatje 2 had de bimini-maker ook voor ons. Maar geen holpijp om de gaten in de stof te slaan. Maatje 2 komt overeen met 7/16 inch of te wel circa 10mm weten we nu.

Inmiddels zijn we ruim 1500 hamer slagen verder en hangen de spatlappen en het hoofddoek, achterdoek en 1 zijkantdoek van de bimini. De onderspoel is reeds een tiental keren van nieuw draad voorzien en de oneindig lijkende voorraden garen, afteken kalk, afzoomband, ringen zijn flink geslonken. Soms verzuchten we: "waren we maar niet zo handig."
Op een regen achtige morgen kan Ernie flink door met naaien en Erik zoekt eindelijk zijn doosjes met moeren en bouten uit. Waarom heb je eigenlijk in dat soort doosjes altijd de verkeerde maten liggen ? Het antwoord is simpel dat wat je gebruikt hebt zit er niet meer in. Na het opruimen zit op iedere bout een passende moer, voor de 30 moeren M6 zijn bouten gekocht van verschillende lengte. We zijn benieuwd hoe lang het een opgeruimd doosje blijft.
Dit weekend was er een radio wedstrijd in Nederland. Welke zendamateur maakt de meeste verbindingen. Op zaterdag heeft Erik wat punjtes uitgedeeld. Op de 15 en 20 meter band waren er goede verbindingen mogelijk met Nederlandse stations vanuit Trinidad. De collega zendamateurs krijgen voor een Nederlands station in het buitenland dubbele punten en dat was te merken aan hun enthousiasme als ze onze officiele roepletters, 9Y4/PE2ENE, na wat moeite hadden bijgeschreven in hun electronische logboeken. PA0DVD (Derk) zat met zijn zender op Curacao en deed ook mee met de wedstrijd, we hebben hem ooit ontmoet in Stavoren waar hij met zijn boot aan de zelfde steiger lag als wij en hoorden hem nu voor het eerst over de radio.



.