107==301012==11:00UTC=====Positie:=15=16,7N==023=45,3W==Tarafal=Isl=Santiago==

Eigen visvangst en een sepia van een lokale speervisser Het was, met vlak voor zonsondergang, een late aankomst in Baia de Tarrafal. Het kaartje in de pilot had ons misleid, het bleek een veel kleiner gebied te beschrijven dan we dachten. En de digitale zeekaart op de computer was niet in overeenstemming met de werkelijke GPS-positie. We hadden koers staan om Pta. Preta voorbij te varen in de veronderstelling dat het Pta. do Atum, de zuidelijke kaap van de ankerbaai, was. Het invoeren van de baai coordinaten in de GPS en het via de UMTS dongel binnen halen van een Google Earth sateliet opname zorgde ervoor dat we nog net optijd 90 graden stuurboord uitgingen en het anker zich, voor het invallen van de duisternis, in de zand bodem lieten ingraven.
Na een prachtige zonsondergang met zicht op het eiland Fogo dronken we een wijntje in de kuip bij het schijnsel van de opkomende volle maan. Na een dag voornamelijk gemoterd te hebben was dit een heerlijk moment van rust met slechts gezang van krekels op de achtergrond.
Vanmorgen zijn we wezen snorkelen en speervissen om een maaltijd bij elkaar te krijgen. Het water is goed helder, ruim 10 meter zicht met wolken van tienduizenden kleine vissen om ons heen, en heerlijk van temperatuur. Een lokale speervisser trok met ons op en we konden elkaar de potentiele prooien aanwijzen. Hij leek zich gespecialiseerd te hebben in het schieten van sepia's. Zijn eerste vangst kregen we kado. Na 3 uur snorkelen hadden we ieder twee vissen en een sepia. Vanavond eten we een goed gevulde paella met verse vis en sepia.


Het eiland Fogo met werkende vulkaan, uitzicht vanaf onze ankerbaai




.