105==251012==12:00UTC=====Positie:=16=09,7N==022=55,4W==Boa=Vista==

Weerkaart van de amerikaanse weerdienst voor oversteek naar Suriname Nu de familie weer thuis is maken we plannen voor het vervolg van onze reis. Graag bezoeken we nog wat meer eilanden, maar we willen ook een goede uitgangspositie hebben voor de oversteek. We zoeken een veilige en beschutte ankerbaai waar het gemakkelijk bevoorraden is met zoetwater, verse groente en eten. Het eiland Santiago en het ons bekende Mindelo zijn dan de beste opties denken we met een derde plaats voor Palmeira op het noordelijk gelegen Sal.
Inmiddels horen we via de radionetjes (8131 08:30 UTC) op de SSB dat er al boten onderweg zijn vanaf de Canarische eilanden, het wordt dus drukker en krapper op de ankerstekken. De tropische storm Tony brengt zuidelijke winden tussen de Canarische eilanden en de Cape verde waardoor een hoop zeilers hun vertrek naar hier hebben uitgesteld.
Voor het ontvangen van weerberichten voor dit tropsiche deel van de Atlantische oceaan kunnen we niet meer gebruik maken van de vertrouwde fax-zenders van Northwood of Offenbach. De Amerikaanse stations in Boston en Louisiana geven nu de weerkaartjes. De mogelijkheden voor weerinformatie ontvangst via de SSB staan op een rijtje in de twee documentjes. In WEATHER-BROADCASTS-ATLANTIC.pdf (15kB) staan de frequenties en uitzendtijden en in WEATHER-FAX-PICTURES staan voorbeelden van de weerkaarten. Wellicht handig voor de vertrekkers die zonder pactor modem op pad zijn of voor de Sailmail gebruikers die beperkte zendtijd hebben en geen attachments kunnen ontvangen per email.
Vandaag de bijboot aan dek brengen, laten drogen en de bodem plakken, dat scheelt water hozen. De rest van de dag schommelen op de afnemende swell en morgen weer een dag, misschien naar het zuidelijker gelegen eiland Maio.


.