009=190420==16:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland====================

Op het blog van een vertrekker in voorbereiding horen de plaatjes van een uitgelegde ankerketting en het maken van merktekens op gezette afstanden. We hebben een nieuwe ketting van 8 mm en 60 meter lengte. Op de boeg ligt ook een nieuw glimmend Bruce anker van 21 kg. Een 15 kg Rocna anker hebben we als reserve met 5 meter 10mm ketting als voorloop op een loodlijn van 30 meter. Op het hek hangt nog een 10 kg Bruce met een ankerrol met 30 meter band. Als merktekens gebruiken we nu voor het eerst plastic inklem blokjes. Vroeger deden we het met verf, maar die sleet er snel van af vonden we.
De zeerailingdraad is nabij de kuip vervangen door een vaste constructie van 25mm RVS buis. Hier komen straks de zonnepanelen aan te hangen. Onderdeks zijn we druk geweest met het op maat maken van de lattenbodems voor onder de matrassen, zodat deze goed geventileerd blijven. We hebben, na een tip van de Aquarius, het oprolbare systeem van Bedflex gekocht. Je koopt dan een serie latten, voetjes, en een verbindingsband als set. Omdat alle kooien aan boord in een punt toelopen is het nodig om de standaard geleverde maten van 70/90/120 x 200 cm van de lattenbodem in de juiste breedte te zagen. Voordeel is dat je van de reststukjes dan genoeg overhoud om weer een andere lattenbodem te maken. Wij konden met 3 complete sets en wat extra bestelde voetjes, latten en band, lattenbodems creeeren voor al onze 2 persoons hutten.
Schoonzus Trudy heeft de matras voor de punt al van nieuwe vulling voorzien en is nu druk bezig met het matras voor de bakboords kooi achter. Dit matras was in de breedte doormidden, maar wij willen hem in de lengte doormidden zodat we een slingerzeil kunnen plaatsen voor als we nachten door zeilen.
Op de haven mis je, door de Corona, de praatjes met mede zeilers. Een conference borrel van de facebook groep Vertrekkers 2020 met Zoom bracht uitkomst. Op initiatief van Sander en Yvette van de Blue Beryl hadden we met 8 boten een virtueel samen zijn. De Faceboekgroep "Vertrekkersgroep 2020" telde eerst over de 150 deelnemers omdat veel "oud vertrekkers" en "ooit wil ik ook vertrekken" zeilers zich hadden aangemeld. Een oproep om je weer af te melden als je niet echt bij de doelgroep hoort vond gelukkig gehoor. Op deze manier zijn we weer een beetje de "jaarclub 2020" die virtueel contact kan houden over actuele zaken. Voor de andere vertrekkers zijn er genoeg alternatieven zoals het Zeilersforum of de algemeene Faceboek groep Zeilen Vertrekkers.


                    

.