006=230320==10:00UTC==Positie:51=48,35N==004=15,90E==Blinckvliet====================

Inmiddels hebben we jachthaven Noordschans verlaten en liggen we in Blinckvliet, een verenigingshaven aan het Spui. De werkzaamheden aan de boot gaan gestaag door. Van de bemanning van de Blues kregen we een hele lading nautische spullen die, nu hun boot verkocht is, voor hen overbodig zijn geworden. Wij schoven op onze beurt weer spullen door naar de jongens van de Twentse meid. Zo blijven we hulp en gezelligheid houden met onze zeilvrienden zoals we gewend waren op de ankerstekken waar we elkaar ontmoet hebben.
Om de zonnepanelen te kunnen plaatsen wordt de zeerailing van staaldraad tot de eerste septer vanaf hek vervangen door een vaste buis. Zo is er plaats voor een zonnepaneel van 130 Watt die een lengte heeft van 130cm. Voor het los maken van de RVS septer uit de Aluminium septerpot kwam de Creme Brulee brander uit de combuis goed van pas. Een nachtje weken in de WD40 was niet genoeg, maar na goed opstoken van de RVS schroef kwam hij wel los. Vervolgens de RVS pijpen met diameter 25mm op maat gemaakt met de haakse slijper. Al het RVS werk konden we eenvoudig bij de goed gesorteerde webwinkel van ESails bestellen en afhalen.
Helaas brengt het Corona virus ook bedenkingen met zich mee voor onze plannen. Voor onze zeiltocht naar de Cariben moeten we tal van landen langs, nu de grenzen op slot zitten is dat dus niet mogelijk. We waren op zoek naar een verzekering met een ruimer dekkingsgebied. Met onze huidige verzekering kunnen we niet eens de Golf van Biskaje oversteken, met La Caruna in zicht varen we ons dekkingsgebied uit. Van Preuss Yachtversicherungen hebben we een mooi aanbod ontvangen maar we hebben ze inmiddels maar gemeld dat we daar graag gebruik van maken als de grenzen weer open zijn.

.