010=291019==09:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland==================

Alsof er maanden niets gebeurde in ons leven, zo stil was het op dit blog. We waren druk in de moestuin en op het tuinpark met van alles wat groeit en bloeit. Ondertussen waren we wel op botenjacht de afgelopen maanden. Via internet en zelfs met een reis naar Spanje zochten we naar een nieuwe boot. Zoals we ons zelf beloofd hadden, toen we 3 jaar geleden terug kwamen uit de Caribbean, werkten we aan plannen om de Nederlandse zomer in Nederland te zijn bij de ouders en op de tuin, in de wintermaanden willen we varen waar de zon schijnt.
Onze zoektocht ging langs bergen, dalen en vele zijwegen. Buitenlandse stukjes grond, franse opknappers en Nederlandse recreatie woningen kropen onlangs nog in onze gedachten. Maar de vrijheid van zeilen en dobberen achter een anker hielden onze beider voorkeur. De long-list van boot typen die we op het oog hadden werd eind vorige week plots korter toen we 2 boten bezochten die dezelfde ouderdoms mankementen vertoonden. We zijn klussers maar geen restaurateurs besloten we.
Dit weekend hebben we een Dufour 38 Classic uit 1999 gevonden voor deze luxe wensen, het is de 3 hutten versie met 2 natte cellen. Voor ons is het een hele overgang van een klassiek stalen S-spant van 31 voet naar een serie rondspant jacht van plastic en 38 voet met 3 hutten. Hieronder alvast wat plaatjes van het interieur.
Volgende week is de proefvaart en keuring door Olav Cox. De boot ziet er netjes uit en liefdevol onderhouden, dus we hebben er vertrouwen in. Maar een zakelijke kijk zonder roze bril vonden we wel verstandig, ook al omdat we meer ervaring hebben met staal dan met polyester.

       
   
.