011=240618==09:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland======================Zondag 24 juni waren we op bezoek bij collega tuinpark "Tuinwijk" in Amsterdam tijdens hun open dag. Het was een inspirerende en leuke dag. Om 10 uur begonnen we met een gezamenlijk ontbijtje van vers fruit, shakes, croissant, boeren brood, beschuitjes, pannekoekje, cakeje, yoghurt, musli, gekookte eitje en allerlei beleg. Er was voor ieder wat wils te eten en te drinken, de voorzitter opende de dag en dankte iedereen voor de inzet. Daarna konden we ruim 30 tuinen bezoeken.
We hebben een keuze moeten maken en bezochten sowieso de tuinen waar muziek gemaakt werd. Zang en gitaar in tuin 94, via verschillende tuinen kwamen we bij een uitvoering met Cello en Viool in de tuin van Hans. Tussendoor zagen we nog de cartoon en vogel schilderijtjes van de BunnyBrigade. De tuinen waren erg verschillend, van gazonnetje met kleurijke border, een strakke met wit grind rechthoekige vijver en groepen planten, een wilde ontdekkings tuin met groene slinger paden, een moestuin in cirkelvorm waarin taartpunten met verschillende beplanting die dan ieder jaar doordraaien voor de wisselteelt. Veel leuke ideeen opgedaan, zoals hangende kruiden bakken en wegklapbare bankjes aan de wanden van het huis.
Op de speelweide was er gelegenheid voor de kinderen om kunstwerken te maken van natuurlijke objecten. Met lijm en verf konden ze een blank canvas naar eigen fantasie versieren. Voorafgaand was er voor hun een puzzeltocht over het complex om de natuur objecten (veren, takjes, bladeren, schelpen) te verzamelen. Op de speelweide waren met wilgenteen een wigwam en een tunnel gemaakt. Ook was er een speelheuvel met zandbak bovenop, glijbaan en trap waar de kinderen heerlijk konden ravotten.
Na de lunch even snel langs in de kas om wat plantjes te scoren. Op tuinwijk kweken en verkopen ze die zelf. Wij kochten Verbena, Spicata, Acanthus en Agastache. Daarna een rondleiding gekregen door de heemtuin, die ze hier gecombineerd hebben met "plas en dras" langs één van de vele sloten die Tuinwijk rijk is. Aan het einde van de middag genoten we nog van een uitvoering met toelichting van traditionele Japanse fluit muziek door Harrie en Naomi. Als afsluiting van de dag kregen we nog een wijntje aangeboden op het terras bij de kantine.

     

     

  


.