015=121017==09:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland======================


Het bestaan als vertrekker heeft ook zijn keerzijde. Sinds we met de Gabber op pad zijn hadden we geen eigen badkamer en douche meer. We gebruikten de douche in de haven, maar dat is niet echt ontspannen douchen. Snel inzepen en uitspoelen, bang dat het muntje of de tijdklok een abrubt einde zou maken aan het genot van stromend warm water over je lijf.
Verder naar het zuiden en achter anker konden we in de kuip douchen met een grote plantenspuit. Dat is geen heerlijke warme straal over je rug, maar meer een lauwe nevel van waterdruppels. We moesten tenslotte zuinig zijn met water. Tropische regenbuien waren eigenlijk nog de meest ongelimmiteerde douche momenten. Dan kon je onbeschaamd nakend in de kuip zitten of staan, de andere zeilers op de ankerplaats hielden zich dan toch schuil in hun kajuit.
We wasten ons ook vaak met zoutwater shampoo. Een puts zee water en schuimen maar. Afspoelen was een eenvoudige duik over boord en daarna weer in de kuip zuinig met zoetwater naspoelen. We raakten er bedreven in, 1,5 liter zoetwater was genoeg voor een fris gevoel.
Nu na ruim 7 jaren "afzien" hebben we tegenwoordig weer onze eigen badkamer met douche cabine. De wanden hebben we bekleed met vinyl-vloerbedekking evenals de vloer. Gelukkig kwam Richard ons een dagje helpen bij het plakken, want dan zijn handige handjes en lange armen erg praktisch om de klus te klaren. Bij IKEA vonden we nog een opberg systeem dat in de nauwe ruimte naast de cabine past.
De bouw is bijna af, slechts nog wat afwerking, schilderwerk en details. De bouwbeschrijving van ons huisje is te downloaden (bouwbeschrijving.pdf 4Mb), niet omdat de bouw zo moet of kan, maar omdat wij het zo gedaan hebben.

.