043=310816==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================

In ons nieuwe tuinhuis willen we geen last hebben van "muizenissen". We plaatsen een hek van voliere gaas rondom de balkenlaag en graven het 30 cm in. De ongewenste uitvretertjes die het straks op onze met zorg en ijver aangelegde voorraden hebben gemunt zullen we het moeilijk maken.
Al een paar weken oogsten we met regelmaat sperziebonen, Rucula, snijbiet, japanse wijnbes en Basilicum. Deze week hebben we ook bietjes en kievitsbonen geoogst. Ernie maakte een heerlijke bietencarpaccio; dun gesneden gekookte biet, Rucula sla, verkruimelde zachte geitenkaas, stukjes perzik, pijnboompitten en een honing-mosterd dressing. De bramen verkleuren al, lekker voor de vla en misschien een potje jam als we tijd hebben om in te maken.
Een kleine appelboom willen we komend winter verplaatsen. Als voorbereiding hebben we een geultje romdom de boom gegraven en alle uitlopende wortels doorgestoken. Met de komst van de herfst zal de appelboom de voedingsstoffen terugtrekken naar de wortels nabij de boom, andere zijn er niet meer tenslotte. Na de winter kunnen we hem dan verplaatsen naar een plekje waar ie de moestuin niet beschaduwd.
Inmiddels is de Gabber geheel geverfd, alle tropenzon en zout is afgeschud en hij ziet er weer op en top uit. Het hout voor de bouw van het huisje is besteld en via Marktplaats hebben we al terrasdeuren, voordeur, wc-raam en twee raampartijen kunnen kopen met dubbelglas. Nog even en de bouw van onze "Pied-à-jardin" gaat beginnen.



  
  


.