052=021115==12:00UTC==Positie:52=16,9N==005=09,9E==Bussum========

Het moestuin seizoen is ten einde. Komend weekend wordt de waterleiding afgesloten en het centrale toegangshek is alleen nog maar tussen 09:00 en 18:00 uur te openen. Maar dit weekend genoten we nog van twee mooie dagen in de zon. Het tijdelijke terrasje bij het nieuwe schuurtje is een heerlijk beschut plekje.
Samen met Tinie, Rein en Hedwig poten we de restanten van onze vierkante meter tuin in de volle grond. We hebben nog snijbiet, peterselie, selderij, rozemarijn, tijm, munt en citroen verbena. De aardbei planten en de vele nieuwe uitlopers hebben nu de hele bak voor zich zelf. We hopen dat het voor ons zo makkelijk oogsten is zonder bukken, maar wie weet denken de herten er deze winter ook zo over.
De andere klus die nog gedaan moest worden is het afdekken van zoveel mogelijk grond met worteldoek. We hebben 200 vierkante meter doek gekocht en we kunnen dus alles bedekken waar we volgend seizoen willen beginnen met het aanleggen van onze moes- en bloemenperken.
De plek waar het oude tuinhuis stond is een mooie schone zandbak dus daar hoeft geen worteldoek op. De bouwtekeningen zijn al klaar voor het nieuw te bouwen huisje, maar regelmatig veranderd de indeling nog. We laten de plannen de komende maanden bezinken en gaan pas volgend jaar bouwmateriaal bestellen. Wel hebben we ervaren dat we vers geimpregneerd hout eerst een tijd moeten laten drogen voor we het vast schroeven. Door de krimp van het drogen zitten er nu kleine openingen tussen de planken van het schuurtje. Gelukkig zorgt de zweeds rabat constructie ervoor dat het geheel toch nog dicht is.



 




.