050=231015==12:00UTC==Positie:52=16,9N==005=09,9E==Bussum========

Nu de blaadjes van de bomen vallen is het een goede tijd om de verwaarloosde appelbomen te snoeien. Alle rechtopgaande takken worden stevig ingekort, van de kruisende takken snoeien we de dunste weg, de takken die naar het midden van de kruin groeien gaan er ook af evenals alle kleine vertikale uitlopers die op de dikke takken en stammen zitten. De appelbomen zijn na de snoeipartij weer lekker luchtig en een stuk lager. We halen vele kilo's appels van de 4 bomen die we nu nog hebben. Een groot deel verwerkt Ernie tot appelmoes en vriezen we in, er gaan tasjes vol appels naar buren en vrienden in de buurt en voor het weekend hebben we een lekkere appeltaart.
Op marktplaats scoren we een diesel kachel. Het is een Jaarsma Irana 1, in 1962 was ie nog te koop voor Dfl 145,-- vernemen we uit de Leidse Courant, zie advertentie kachel. Wij kochten hem voor € 100,-- inclusief olievat, 30 liter olie en schoorsteenpijp. Een kachel blijkt dus een waarde vaste belegging te zijn voor wie er over 45 jaar nog warmpjes bij wil zitten. De kachel komt volgend jaar in ons tuinhuis, voorlopig staat ie opgeslagen in de steeds voller wordende opslag.
Straks terug op de Gabber is niet de verwarming maar de koeling een aandachtspunt. Van Ed hebben we ventilatoren en een warmte wisselaar gekregen, bij Clouds kopen we een nieuwe waterpomp en wierpot en we nemen ook een kachel radiator vanuit een auto mee. En "meten is weten" dus een infrarood thermometer van Conrad maakt onze boodschappenlijst compleet.
Bij de GG&GD krijgen we te horen dat al onze inentingen nog geldig zijn voor de gebieden (Cuba, Pananama, Colombia) waar we mogelijk heen gaan. We moeten oplettend zijn voor muggen overdag in verband met de knokkelkoorts (Dengue) en tegen de malaria krijgen we Malarone voorgeschreven.

   


.