037=280615==12:00UTC==Positie:52=16,9N==005=09,9E==Bussum========

Met de aanschaf van een perceel op Volkstuin vereniging Waterland in Almere kunnen we ons zeeleven de komende jaren afwisselen met een echt landleven als tuinders.
Op het perceel is water en riool aanwezig in de periode april-oktober, electriciteit is er niet, die moeten we zelf opwekken met zonnepanelen. Het perceel is ruim 425 vierkante meter groot en wordt deels omzoomd door een 68 meter lange heg van haagbeuk. Het huisje dat er op staat is sloopwaardig en dat geeft ons de gelegenheid om naar eigen ideeen een nieuw huisje te bouwen
Het is een flinke puzzel om een zo compleet mogelijk stekkie te maken in de maximaal 28 vierkante meter toegestane oppervlakte van een huisje. We hebben veel zitten schetsen en schuiven met meubilair op een plattegrondje. Ed en Sofie (van de Argo) adviseerden ons om ook een maquette te maken zodat je een ruimtelijk beeld krijgt van de indeling. Nadat we dat gedaan hadden is onze gedroomde ideale indeling werderom aangepast. Een nieuw ontwerp in maquette karton staat nu te pronken in de woonkamer. De bouw kan pas beginnen aan het einde van het tuinseizoen omdat het gebruik van zwaarder gereedschap nu niet is toegestaan om de rust op het park te behouden.
Maar er is genoeg werk. We beginnen met het onkruid vrij maken van de tuin en het tot reglementaire afmetingen terug snoeien van de haagbeuk. Omdat er veel reeen op het tuinpark lopen mogen de heggen van de volkstuinen 180cm hoog, hierdoor zullen we lekker vrij kunnen genieten van onze tuin. De zon ligging is gunstig voor moestuinieren. We kijken uit naar ons landrotten bestaan met veel "selfsupporting" en "off grid" leven.




.