024==221211==20:00UTC=Positie:=16=45N==022=58W==Sal==

Dankzij een niet al te best beveiligd Wifi netwerk kunnen we internet raadplegen aan boord. Op Picasa hebben we een nieuw foto album aangemaakt met de meest recente foto's, zie: Picasa album. Maar we ontdekten ook dat Flexwindow, waar ons oorspronkelijke weblog en de foto's van het weblog staan, er al een paar dagen niet meer is. Jammer want daardoor verschenen ook de foto's op onze nieuwe weblog, sy-gabber.blogspot.com, niet. Gisteravond even klussen en de foto's staan er weer. Vanaf nu zullen we alleen nog maar gebruik gaan maken van onze nieuwe omgeving op sy-gabber.blogspot.com. We hopen dat de trouwe lezers de nieuwe plek kunnen vinden en opslaan bij hun favorieten. De layout van de website is helaas ook veranderd omdat we geen verwijzingen meer kunnen maken naar onze foto's. Bij Flexwindows wisten we altijd precies waar ze stonden. We blijven opzoek naar een site waar naartoe we foto's per email kunnen oploaden en dat de foto's dan ook nog een logische naam en locatie op internet krijgen, suggesties blijven welkom.
Vandaag zijn we weer naar Espargos geweest. In Palmeira konden we de ansichtkaarten niet posten bij gebrek aan brievenbus of postkantoor. Gelijk ook boodschappen inkocht en geld gehaald. Ondanks dat de bankautomaat geen Maestro logo had en alleen maar Visa kaarten leek te willen bedienen kregen we toch gewoon Escudo's uitbetaald. In de supermarkt namen we verse eieren mee. We waren voorbereid op pad gegaan en we konden ze zonder schade transporteren in ons plastic eierdoosje.
Van de sy-Vrijheid kregen we enthousiast bericht dat de faxen die we al 3 weken dagelijks uitzenden voor Marscha en Maarten goed te ontvangen zijn op zee. Ook Erik en Ella van de Vrijheid zijn sinds vijf dagen onderweg naar de Carieb en zijn blij met onze dagelijkse gribfile van de gehele Atlantische oceaan. Je vraagt je bijna af waarom zoiets niet door een van de vele maritieme fax zender stations wordt gedaan. Kleine moeite en groot gemak voor iedereen die onderweg is. De traditionele weer en route begeleiding in gesproken woord van Herb neemt meer tijd in beslag ten opzichte van het als een fax uitgezonden plaatje van een gribfile met de 48 uurs verwachting.
.