017=160222=21:00UTC====Positie:45=14,99N==01=19,41E==Ayen======

Tijdens het oversteken van de Pyreneen ging de tellerstand van onze Citroen Jumper over de 50.000km. Zelf hebben we er ruim 7.000km mee gereden. Onze route planner, Waze, kiest waarschijnlijk de korste route. Toen we op de toch al niet ruime D117 de bergen door reden werden we rechtsaf gestuurd om via de D9 en D109 een doorsteek te maken. Op het wegdek stonden namen en aanmoedigingen gekalkt. Het bleken de resten te zijn van de 14de etappe van de Tour de France die hier in de zomer van 2021 passeerde. Plost zaten we dus op de weg waar Bauke Mollema een touretappe won. De Col de Saint Louise die we nu reden heeft stijgings percentages van continu boven de 5% tot zelfs 12% over een afstand van 4,7km we waren weer erg blij met de 160pK die onze camper onder de moterkap heeft.
Onze eerste overnachtingsplaats in Frankrijk werd Esperaza. In het dorp is een bekend dinosaurus museum gevestigd omdat in de omgeving de nodige vondsten van botten en eieren zijn gedaan. Wij gingen er heen vanwege de gratis camperplek. Helaas had de gemeente raad in maart 2021 anders beslist en konden we nu รข‚¬ 5,- afrekenen aan de lokale politie die belast was met het innnen van het overnachtingstarief.





We vervolgen onze weg door een bergachtige omgeving en rijden naar het middeleeuwse stadje Caylus. Net buiten het dorp staan we op een parkeerplaats langs de beek. In de avond en nacht horen we weer de bosuil en ook een steenuil. Bij aankomst werden we al verwelkomt door de lach van de Groene specht. Het is helaas de hele dag regenachtig. De volgende ochtend maken we een korte wandeling door het dorp. Er staan veel oude gebouwen, maar de meeste zijn onbewoond en in verval aan het raken. In de kerk van "Saint Jean Baptiste" (Johannes de Dooper), is een groot houten beeld gemaakt door Zadkine. Het toont gelijkenis met het beeld "de verwoeste stad" in Rotterdam.
Iets ten noorden van Caylus ligt "Saint Pierre Livron" in het eeuwen oude dorpje staan 9 vervallen watermolens langs de beek. Bij het verlaten van het dorpje is er een flinke waterval, de versteende waterval. De naam komt van de kalkafzettingen op de helling van de waterval. Het water bevat zoveel kalk omdat de beek een honderdtal meters verderop ontspringt vanuit een grot in het kalkrijk gebergte. De bron is verwerkt in een kapel de "Sanctuaire Notre-Dame de Livron".
Door de regen rijden we verder naar Ayen waar we weer een camperplaats hebben gevonden.



     


.