001=060118==09:00UTC==Positie:52=20,28N==005=31,55E==Waterland==================

Bij terugkomst in Nederland kregen we regelmatig de vraag of we er naar uit keken om weer onderdeel van de samenleving te worden. We leefden in de ogen van de vraagstellers toch een beetje buiten de maatschappij en het gemis aan zingeving moesten we toch gevoeld hebben. Inderdaad ons leven en de zingeving was anders dan gangbaar en dat was een bewuste keuze van ons. Meer dan 6 jaar bleven we bijvoorbeeld gevrijwaard van de jaarlijkse verkoudheid/griep-epedimie.
We hadden geen veelvuldig wisselende kontakten met handen schudden, welkomst of vertrek zoenen. Verbleven niet in met mensen volgepakte ruimtes of drukke vluchtige rijen met kopers voor een kassa. Er was geen dompig vochtig klimaat waar de hoestbui van een voorbijganger minuten in de lucht kan blijven hangen. Nederland is een fijne plek om te leven als je een Griepvirus bent. Altijd wel ergens een vochtdruppeltje om in te verblijven en van de ene gastheer/vrouw over te springen naar de andere. Eenmaal weer een nieuw thuis gevonden zorg je voor een eigen "goede wereld" van slijm en snot productie in combinatie met hoesten en zweterige plakhanden. En zo constant voorbereidingen treffen om weer verder te reizen, een zwakke gastheer kan ten slotte ook je eigen dood worden.
Na 7 gelukzalige jaren zonder verkoudheid of griep zijn we dit nieuwe jaar beiden in de ziekenboeg beland. Algemene spierslapte, verminderde eetlust, snotneus, kriebel in de keel, koortsaanvallen, reutelende ademhalingen en pijnlijke hoestbuien. We blijven in quarataine en mijden ieder gezelschap. Ons griepvirus komt bij ons niet verder is het voornemen. Het waren gezellige momenten van samen zijn zo vlak voor oudjaar. Maar aan één van onze "vrienden", familie leden, kassieres, mede winkelaars of voorbijgangers hebben we dit te danken !
Na ruim een jaar genieten van de seizoens wisselingen, het lengen en korten van de dagen zijn we hard geconfronteerd met de keerzijdes van Nederland. Voor de doorsnee burger is er geen gelegenheid tot uitzieken. Iedereen moet weer snel in de ratrace van consumeren en geldverdienen en draagt zo bij aan de instandhouding van het griepvirus. Volgens ons ben je beter af met wat rust in je leventje en minder mensen om je heen. Pas op, jullie zijn gewaarschuwd, volgens de statistieken zitten we nog maar in het begin van de epidimie. Zie voor de actuele cijfers de website van het RIVM over griep.

.