045=270916==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================


Dagelijks zijn we op onze moestuin te vinden. Regelmatig geholpen door familie of vrienden. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feitelijke bouw. Aanstaande zondag hopen we met de benodigde hulp het hele huisje overeind te zetten en redelijk wind en waterdicht te krijgen. De moestuin lijkt daarom meer op een bouwterrein of een filiaal van een bouwmarkt, overal liggen stapels op maat gezaagd hout.
Alle frames voor de wanden zijn af, nu we de afmetingen hebben van de kozijnen kunnen we ook de dragers van de onderdorpels op hun plek schroeven. Met Mark (broer van Ernie) schroeven we de laatste wand in elkaar en zetten hem overeind om "uitzicht" te hebben vanuit de woonkamer.
Richard van de Aquarius zorgt voor de technische ondersteuning tijdens de constructie van de dakprofielen. Na een dagje zagen, meten, zagen, boren en schroeven hebben we de 3 profielen af.
De moestuin doet het goed in het warme najaars weer. De appels rijpen mooi aan de bomen, de pompoen groeit als kool. De kolen vielen helaas ten prooi aan rupsen. En we aten smakelijk van de venkel en val appeltjes. Nu het herfst wordt springen er regelmatig padden en kikkers rond in de tuin op zoek naar een rustig plekje voor de winterrust. Dat is moeilijk voor ze te vinden, overal wordt gewerkt en met spullen gesjouwd. Over een paar weken moeten ze maar terug komen dan keert de rust in de tuin terug en zijn we vooral binnen in het huisje aan het werk.



  

  
  


.