037=240616==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================

Het werk aan de boot valt mee. Het verplaatsen van de septerpotjes naar de bovenkant van het potdeksel heeft zijn vruchten afgeworpen. De te behandelen plekjes zijn minder en beter bereikbaar. Ook bij het onderwaterschip is relatief weinig te doen. De epoxy laag die op het staal zit heeft zich tijdens onze 6 jarige reis prima gehouden. De komende dagen herstellen we de kleine beschadigingen en bouwen weer lagen op, daarna kan er een verse laag anti-fouling over.
Op de romp zit net boven de waterlijn veel kalk aanslag. Ernie poetst de laag eenvoudig weg met gebruik van Desoxidante. Dit is een sterk zuur dat we ook gebruiken om roestvlekken in de verf te verwijderen. Voor we het water in gaan zijn we van plan om het hele dek op te schuren zodat er nieuwe verf en anti-slip op kunnen. We twijfelen nog of we de romp een extra laag zullen geven. Voor de bescherming van het staal is het niet nodig, het zou puur cosmetisch zijn.
Op de tuin maken we steeds meer beplante moestuinbedden. Met netten en een plastic tunnel beschermen we de jonge aanplant tegen vraat door reeen. Bij ons op de tuin lopen vele reeen die zich te goed doen aan de nijvere arbeid van de volkstuiners. Als de boot weer in het water ligt beginnen we aan de bouw van ons tuinhuis.



  


.