004=090122=21:00UTC===Positie:37=07,57N==008=31,50W==Ferragudo======

Na de koffie hebben we afscheid genomen van Ed en Sophia en trekken we op ons gemak verder. Na het servicen, water tanken en grijs (gootsteen) en zwart (toilet) water lozen, van de camper appen we met Jacob van de volkstuin die hier in de Algarve een huisje heeft. Voor morgen staat er een ontmoeting op het programma.
Nu staan we langs het strand bij Ferragudo. Het is een semi illegale standplek. Er staan wel meer dan dertig campers verspreid over de vlakke stukken die er te vinden zijn, waaronder veel Nederlanders. De Portugezen gebruiken dit gebied als parkeerplaats bij strandbezoek of als ze gaan vissen. We stappen zo vanuit de camper het strand op en zien de geankerde zeilboten liggen en de visboten die af en aan varen. De ondergaande zon straalt de laatste warmte de geopende camperdeur binnen.
De laatste nachten daalt de temperatuur in de vroege ochtend tot onder het vriespunt, dus het kacheltje gaat weer regelmatig aan. We hebben de gasfles daarom vandaag helemaal gevuld. De drukmeter van de fles stond in het rood, maar hoeveel gas er dan nog in de fles zit wisten we niet. Dat kon nooit veel zijn dachten we, dus opende we de kraan van de gasfles om hem helemaal leeg te laten lopen. Oeps er zat dus nog wel een aardige voorraad in. Een kwartier lang sissen en een bevroren fles waren het resultaat. Ook goed om te weten dat we dus nog wel een tijdje vooruit kunnen met een meter in het rood. Een ander voordeel was dat we nu met een gerust geweten 20 liter gas konden tanken.



.