002=030122=21:00UTC===Positie:37=06,56N==008=48,32W==Barao=de=Sao=Miguel======

Alle dagen wordt er lekker gegeten en wisselen we recept ideen uit. Ernie heeft weer de nodige ideen bij geschreven in haar recepten boekje. Vandaag werd er door Ernie en Sophia bananenbrood gebakken in de Omnia. De Omnia is een ovenpan voor op het fornuis. De temperatuur regeling is altijd even opletten, eerst op hoog vuur circa 5-10 minuten goed warm maken daarna op laag vuur de temperatuur handhaven.
De belangrijkste ingredienten van bananenbrood zijn overrijpe bananen, bloem, eieren, bakpoeder wat suiker en een weinig zout. Vervolgens kan je met allerlei toevoegingen lekkere creaties maken. Vandaag gingen er wat gemalen pinda's, rozijnen en geraspte sinaasappel bij. Maar kokosrasp, stemgember, amandelmeel kunnen ook een leuke smaak maken of rozijnen geweld in drank.
Omdat er overrijpe bananen in verwerkt worden is het een prima recept voor aan boord in de tropen vooral ook omdat er geen vocht (melk of water) in gebruikt wordt. Het eindresultaat heeft door de extra toevoegingen meer weg van een smakelijke cake dan van brood. Als je het slechts bij banaan en bloem houdt wordt het meer een zoetig brood.

        


.