020=040322=21:00UTC====Positie:50=42,92N==6=00,59E==Kelmis====

Onze laatste stop voor Nederland is bij Kelmis, een klein plaatsje in het Duitstalige gedeelte van Belgie. Hier is langs de oevers van de Geul en de Hohnbach een bijzondere flora te vinden. In vroeger jaren was hier mijnbouw naar zware metalen en de flora heeft zich daarop aangepast met soorten als Zinkboeren kers en Zinkviooltje. Het is nog vroeg in het voorjaar en er bloeien maar een paar soorten.
De blaadjes van de Salomonszegel, Daslook, Koekoeksbloem komen wel al te voorschijn. Van de andere planten als Sleutelbloem en Goudsveil is nog niets te vinden. Wel staan nu de Narcissen in het bos volop in bloei, tijdens eerdere bezoeken in voorgaande jaren zagen we daar alleen de uitgebloeide bladen van.
Op onze campertrip van 3 maanden stonden we op crica 40 verschillende reguliere camperplekken en natuurlijk een aantal weken bij Ed en Sophia in het zuiden van Portugal. Slechts op twee plaatsen hebben we moeten betalen voor de overnachtingsplaats en deden we een keer een donatie voor het plaatselijke schoolreisje in de collecte bus op de camperplaats. Niet alleen met de app Campercontact maar ook met het kaartprogramma OSMAnd (OpenstreetMapAndroid) vonden we de camperplaatsen. OSMAnd heeft een schat van informatie in zich via de optie "Kaartlaag met POI's, Points Of Interest" kunnen de preciese locaties van archeologische sites, openbare toiletten, caravanterreinen, winkels, apotheken etc. etc. worden getoond op de kaart.
Onze hele reis was te volgen via onze APRS positie rapporten op APRS.fi. Voor de liefhebbers van spelletjes hebben we een Memoryspel gemaakt van al onze camperstops. Klik op onderstaande plaatjes om een pdf document te openen, print het 2x uit, knip de plaatjes los en spelen maar. Voor de meer tekstueel ingestelde spelers is er ook een versie met de plaats namen.

           
  


.