032=171220==12:00UTC===Positie:51=48,35N==004=15,90E==Blinckvliet====================

Het is raar, we zijn de boot aan het voorbereiden voor een tocht en lang verblijf in de tropen maar vandaag waren we bezig met de verwarming. De best verwarmde ruimte aan boord was het motorruim als we de kachel aan hadden. Dit kwam doordat er de standaard ongeisoleerde luchtslang was gebruik. Dit zijn PAPK slangen, papier-aluminium-papier-kunstof. Deze lekken erg veel warmte via de dunne wand. En er zaten in het motorruim twee Y-stukken in de slang om aftakkingen te maken naar de achterhutten. Eén Y-stuk was afgeplakt en deed dus geen dienst en het andere zat slecht op de luchtinlaat van de achterhut aangesloten. Die lekte dus meer verwarmde lucht naar het motorruim dan naar de hut.
In de winter gebruiken we de achterhutten niet, dus die verwarmen is niet nodig. Vandaag hebben we de oude luchtslang verwijderd en vervangen door een geïsoleerde variant. Dat scheelt een hoop warmte verlies, de kajuit is nu lekker snel warm en dat scheelt weer stookkosten.
Terwijl we binnen bezig zijn met de koude klussen we buiten druk verder aan een bimini constructie om straks geen last te hebben van de warmte van de zon. We willen schaduw in de kuip, toch stahoogte, de giek moet er geen last van hebben, alles zo stevig dat windje 6-8 Bft geen vat heeft op de constructie, als het regent moeten we er water mee kunnen opvangen en als het even kan moeten de zonnepanelen ook nog ondersteund worden. Een heel verlanglijstje en dito gepuzzel, we vorderen gestaag, later foto's.


.