006=230114==19:00UTC=Positie:10=40,9N==061=38,1E==Chaguaramas===============================

Aanstaande zaterdag maar even geen markt was de conclusie toen Ernie onze voedsel voorraden aan boord inventariseerde. Iedere keer als we ergens zijn denken we dat het de laatste keer is dat we ruime keuze hebben in blikvoer en dan slaan we gretig in. Het resultaat is dat we nu met over datum blikken zitten uit Nederland, Canarische eilanden, Senegal en Suriname. Ook onze kruiden voorraad heeft wat overjarige mengsels; ras al hanout uit Marocco en AH-Nederland, plum sauce en gemalen lontai uit Suriname en een hele voorraad citroen blaadjes. Ook hebben we voor weken aardappelpuree vlokken, vonden we zo handig voor de Atlantische oversteek. Uit alle hoeken en gaten komen voorraden droge bonen en meel van gele erwten, tarwe, mais en cassave. Iedere keer denkend lekker voor straks werd de Gabber volgeladen met ingredienten voor lokale recepten uit alle landen die we bezochten.
Hier in Trinidad eten we in verband met de warmte eigenlijk alleen maar verse salades van sla, rode kool, tomaat, komkommer, uitje en bonen af en toe een kant en klaar kippetje, blikje vis en onze nieuwste ontdekking burgers van sojabrokken. En ja dan blijven de voorraden staan.
Mitchell is eindelijk langs geweest om de paal voor de windmolen te maken. Inmiddels staat hij er al op en de eerste amperes windenergie zijn al in de accu's opgeslagen. Ons verhaal over de "heatsink" was aanleiding tot waarschuwende email uit Nederland. Van Ron en Jocé van de sy-de verleiding hoorden we dat de "heatsink" erg heet kan worden en ruime afstand moet hebben tot hout. Hun verhaal werd bevestigd door een stel Zweese zeilers hier op de haven toen Erik bij hen ging kijken hoe ze de "heatsink" hadden geplaatst. Bij hen beviel de Aerogen4 trouwens prima, ze hebben de molen al ruim 15 jaar.

    


.