005=190114==19:30UTC=Positie:10=40,9N==061=38,1E==Chaguaramas===============================


Het wachten op Mitchell, de lasser, voelt als terug bij af. We klimmen weer dagelijks eindeloos vaak de trap op en af voor een boodschapje, een wandelingetje, een douche of een combinatie daarvan. Hangen achter de ventilatoren, kijken een filmpje en wachten af. Mitchell heeft mooi werk geleverd maar afspraken op tijd nakomen is niet zijn sterkste punt. Ondertussen klussen we door met de dringen die ook moeten gebeuren, dus helemaal verloren tijd is het niet. De acculader met "heat-sink/dump-weerstand" voor de windmolen is ingebouwd bij de andere laadregelaars van de zonnepanelen. Die "dump-weerstand" schijnt nodig te zijn voor als de accu's vol zijn en het toch nog waait, de windmolen moet dan zijn energie kwijt en de oplossing is dan om de opwekte energie in warmte om te zetten.
Op zaterdagmorgen wordt er door de bemanning van de Marady een pendelbusje naar de versmarkt georganiseerd. Anders dan de boodschappen ritjes die je bij Jesse James kan boeken hoeven ze er niet extra aan te verdienen en ben je voor TT14,- (€ 1,70) uit en thuis met een regulier mini-busje. Het is wel vroeg opstaan, want het vertrek is om 06:00 uur. Op de foto hiernaast onze groente/fruit aankopen. De verse moten haai liggen al in de koelkast. Dat wordt hopelijk smullen vanavond.
Na het terug plaatsen van de ankerlier konden er strepen op het klussenlijstje gezet worden. De lier hadden we helemaal kaal gehaald en opnieuw geverfd. Daarna staken de slecht in de chroom zittende onderdelen lelijk af, dus hebben we die naar een verchroom bedrijf gebracht. Dat verchromen was eigenlijk klaar op de dag van ons vertrek naar Nederland, maar we konden de onderdelen vorige week na terugkomst ophalen. De ankerlier ziet er weer als nieuw uit. De gratis zender en antennetuner van het ochtend radionetje zijn vandaag getest en OK bevonden. In Nederland had Erik de nodige stekkertjes en snoertjes gekocht om de handel aan te kunnen sluiten. Waar ie nu aan boord kan staan verdelen de meningen over. Via hetzelfde netje konden we onze rest "industriele ontvetter" en twee oplaadbare batterijen type D (grote ronde) een nieuw thuis geven. De verkoop van de zeilende dinghy schiet nog niet op, wel veel kijkers maar niet kopen he.


.