096==150912==22:00UTC=====Positie:=16=34,2N==024=21,6W==Mindelo=Sao=Vicente==

Vaak is de grootste klus bij het klussen het vinden en opbergen van de klusspullen. We hebben een handige oliezuiger om het carter leeg te zuigen, maar die ligt in ons "schuurtje". Dat is bij ons niet even de tuin in en het van de plank pakken. De punt van de Gabber is ons schuurtje, met veel bergruimte onder wat ooit ons ruime 2 persoons bed was. Ernie is geduldiger in het opzoeken, vinden, herinneren waar het was en het weer opruimen van al die dingen die je (Erik) maar weinig gebruikt. Inmiddels is de klus gedaan en is alles weer opgeruimd (zie foto hiernaast).
Van de week hebben we cachupa gegeten bij Cafetaria Evora om zo een boodschappen lijstje te kunnen maken voor de ingredienten voor een eigen gemaakte cachupa. Het smaakte prima en het vleugje verse koriander was een aangename culinaire verrassing op dit traditionele basis maal.
Vandaag maakten we een luxe variant die bekend staat onder de naam Cachupa rica ingredienten:
  • 2 kopjes witte mais
  • 1 kopje gemengde bonen (witte, bruine, pronk, zwarte)
  • 2 grote uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 blaadjes laurier, 4 kruidnagels, 2 droge spaanse peper, theelepel grof gemalen spaanse peper
  • klein bosje verse koriander fijn gesneden
  • 200 gr koolbladen (eeuwig moes of boerenkool) in repen gesneden
  • flinke karbonade, varkens krabbetje, chorizo worstje
    Ui en knoflook fruiten, alle andere ingredienten in de braadzak (bonen en mais nacht weken) en dan een uur koken in de snelkookpan. Door de braadzak te gebruiken heb je geen last van aankoken op de bodem van de pan, want roeren in een snelkookpan kan niet. Serveren met een gebakken ei en in plakjes gesneden worst.
  • De olie zuiger ligt in ons schuurtje, onder in de punt


    Cafetaria Evora, lekkere cachupa voor Euro 1,80     Witte mais, verschillende bonen, laurier, peper en kruidnagel voor eigen gemaakte cachupa     Eigen gemaakte cachupa rica


    .