006=090223=14:00UTC====Positie:41=22,54N==08=45,90W==Povoa=de=Varzim==ODO=1183Nm==

De traditie van uitgestelde vertrekken door veranderende omstandigheden wordt tot de laatste tocht die we plannen voortgezet. We hadden contact met tal van havens in de Spaanse ria's voor een plekje op de kant. De beste optie was Varadoiro do Xufre, alle faciliteiten, behulpzame staf, redelijke prijs en overnachten aan boord terwijl we op de kant stonden was mogelijk. De waypoints stonden al in de GPS, de etensvoorraden hadden we ingeslagen. Nog even langs het havenkantoor van Povoa de Varzim om ons af te melden.
En daar gebeurde het weer, veranderende omstandigheden. Maria van de receptie was verrast met onze afmelding. We hadden Povoa afgeschreven, de huurprijs van de cradles (standaards waar de boot op staat) was te hoog en we konden pas medio mei het water uit was ons verteld. Maria begint te bellen en te rekenen, we proberen het nog af te houden maar Maria zet door om ons als klant te behouden. Vooruit maak dan maar een mooi aanbod maar wel voor maart het water uit is onze wens. Een uurtje later komt ze met een aanbod dat we niet kunnen afslaan. De prijs is vergelijkbaar maar de omstandigheden zijn een stuk aantrekkelijker. Niet heen en weer varen naar het noorden, makkelijkere verbinding met het vliegveld en een bekende omgeving.
Kortom ons vertrek uit Povoa de Varzim is uitgesteld tot augustus/september ! en volgende week kunnen we het water uit om de boegschroef te onderzoeken en andere klussen aan te pakken. Een vliegreis is al geboekt. Op donderdag vieren we deze meevaller in onze favoriete strandtent Nautico Bar. Erik neemt het dagmenu met "Massa de Lulas" en Ernie gaat voor de Kebab salade. Een heerlijk zonnetje van ruim 20 Celsius en uitzicht op golfsurfers vergroot de feeststemming van deze bofferds.

  


.