010=150923=14:00UTC====Positie:41=22,54N==08=45,90W==Povoa=de=Varzim==ODO=1183Nm==

De bestelde toerenteller is gearriveerd en wordt door Nautica Vaga geinstalleerd. De meter is één centimeter kleiner maar de monteur maakt een mooie passende ring. De monteur vond ook dat onze Portugese vlag te versleten was en we krijgen voor de goede zaken die we doen een nieuwe aangeboden. Klik op de foto van het motorpaneel met nieuwe toerenteller om een filmpje te zien wat de oude voor mankementen had. De wijzer valt regelmatig terug terwijl we met constant gas varen, de V-snaar goed gespannen staat en we een nieuwe dynamo hebben. Eigenlijk zijn we dus weer klaar voor vertrek. Maar nu is het weer wachten op gunstig weer. Op dit moment ligt er een rest van een tropische depressie boven de Azoren en die brengt harde wind, swell en regen in Portugal. De verwachtingen zijn dat het vanaf begin volgende week weer rustiger wordt.
Inmiddels zijn alle boten uit de zuidelijke haven verkast naar de noordelijke, waar je beter beschut ligt. Na de reparaties varen wij ook naar de voor ons vertrouwde noordelijke haven. Deze ligt verder van het havenkantoor maar dichter bij de stad. We worden nu omringd door Duitse, Scandinavische en een enkele Franse boot.
Een radio netje met Nederlandse boten die richting Madeira gingen is helaas niet gelukt. Via de Blues vernemen we dat de Sylfer met Gerard en Lies ook weer onderweg zijn. Ik informeer Gerard over de tijden en frequenties en het lukt om verbinding te maken op 8101 USB, ondanks dat ik in de haven lig. Gerard sprak ik voor het laatst over de radio toen hij net-control was voor "Dutchies at Sea" in de Cariebe, dat was ruim 7 jaar geleden ! Altijd leuk om een vertrouwde stem over de radio te horen. De Sylfer ligt nu in de Spaanse Ria's en komt langzaam naar het zuiden. Voor de rest hebben we geen schepen gehoord. We blijven het regelmatig proberen, maar eenmaal in een haven of ankerbaai lokt het verkennen van het land en ontmoetingen met andere zeilers meer dan de radio.

       


.