046=031016==14:00UTC==Positie:52=15,39N==005=23,7E==Eemhof======================


Op de dag met de meeste regenval sinds weken verzamelen vrienden en familie zich op de tuin voor de bouw van ons tuinhuis. Veel hadden we voorbereid en gepland maar het weer heb je niet in de hand.
We beginnen met het overeind zetten van de wanden, eerst borgen we ze met lijmtangen en als alles met rechte hoeken en waterpas aansluit worden de frames aan elkaar geschroefd en vast gezet op de vloer. Daarna worden de A-frames die de nokbalk ondersteunen geplaats en al snel kunnen de overige dakbalken bevestigd worden tegen de nokbalk.
Iedereen weet wat gedaan moet worden en pakt stevig aan. De zelfsturende teams van klussers werken fantastisch, flappen folie wordt geniet, tweezijdig plakband wordt aangebracht, dampdoorlatend folie wordt geplakt, rabat opgemeten en gezaagd en vervolgens geschroefd, dakplaten worden aangesjouwed en vastgeschroefd. Het is een lust voor het oog en er worden ongemerkt meters gemaakt. Net voor de eerste regendruppels vallen kunnen we een groot plastic zeil over het huisje trekken en kan er "beschut" door gewerkt worden.
Terwijl de klussers klussen zorgen anderen voor thee/koffie, lunch en soep. Iedereen is druk in de weer van circa half tien in de ochtend tot laat in de middag. Uiteindelijk zit er dampdoorlatend folie om het hele tuinhuis, op alle wanden zitten meerdere planken zweeds rabat, de dakplaten liggen en het slaapkamer kozijn is geplaatst, een paar honderd schroeven zijn gebruikt en vele meters hout is verzaagd. Moe, dankbaar voor de vele helpende handen en voldaan kunnen we aan het einde van de dag voor het eerst ons nieuwe tuinhuis in het echt zien.



     
     
     


.