066=100814==13:00UTC=Positie:13=31,9S==71=57,5E==Cusco======

Een van de trucks van het wagenpark moet even het land uit vanwege het verlopen van de carnet. We maken van de nood een deugd en gaan met zijn vieren "even" op en neer naar Chili. Normaal zou Maarten deze trip alleen doen en met 2-3 dagen retour zijn, nu doen we het op het gemak en met een kleine omweg. Van Cusco gaan we naar het zuidwesten via de hoogvlaktes naar Puno bij het Titicaca meer. Daarna dalen we af in zuidelijke richting naar zeeniveau en passeren de grens met Chili voor twee overnachtingen in Arica. De terugweg gaat langs Arequipa in Peru om vervolgens weer de route van de heenweg op te pikken bij Juliaca. Voor wie virtueel mee wil rijden klik op de Google Earth kmz files en je ziet onze route in Google Earth, Cusco-Arica route en Torata-Juliaca route.
Wij (Ernie en Erik) hebben de hele achter cabine met meer dan 30 zitplaatsen voor ons zelf, we instaleren ons bij de voorste stoelen want die hebben een ruime tafel voor onze spulletjes. Ernie heeft bossen wol bij zich om te haken en Erik zijn electronica speeltjes als smartphone met GPS , PC en camera. Veel tijd voor de speeltjes is er echter niet het landschap is te uitnodigend om naar buiten te blijven kijken.
Maarten en Marsha zitten in de cabine van de truck. Maarten is eigenlijk gewoon aan het werk, maar zo samen op pad is ontspannender dan met een 20-tal klant-toeristen.



.