014=080314==13:00UTC=Positie:12=00,0N==061=45,8E==Prickley=Bay=Grenada=======================

Vrijdag avond is het Fish Fry in Gouyave. Gouyave is een vissersplaats 45 minuten vanaf St. George met de bus langs de kust naar het noorden. Iedere vrijdag avond staan een aantal straten vol met lokale uitbaters die gebakken, gefrituurde en gegrilde vis producten verkopen. Er is ruime keuze uit lekkernijen voor wie van vis, krab, kreeft of slakken (lambi-conch) houdt. Veel is verwerkt in pasteitjes, brochettes, salades, lasagne, kebab, rijst, spaghetti, bami, met een laagje deeg gefrituurd of gewoon puur op de gril. Als bijgerechten is er keuze uit gefrituurde broodvrucht, cocoo, brood, macaroni cake en wat niet meer.
Wij arriveren al om 18:00 uur en dan is het nog rustig in de straatjes, maar na 19:00 is het schuivelen langs de standjes. Reggea muziek draait vanuit een installatie die door een dj via een computer met MP3 bestanden bediend wordt. Een aantal kleuters danst spontaan mee met de eerste klanken van de live muziek die een eindje verder op gemaakt wordt. Het zijn nummers van Harry Belefonte, "Island in the sun". Het publiek is een mengeling van lokaal en toerist. Bij een vrouwtje kopen we een leuke geurige ketting gemaakt van alle specerijen (kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, cacao, geelwortel, gember, laurier) die ze hier op het eiland verbouwen.
Tegen acht uur keren we huiswaarts in de hoop nog vervoer te vinden tot aan de haven. Maar dat is geen probleem, een propvol busje brengt ons naar St. George waar het nog altijd een drukte op straat is. We kunnen gelijk overstappen op een vervolg busje naar de haven.

       

.