010=130214==19:00UTC=Positie:10=40,9N==061=38,1E==Chaguaramas===============================

Soms is het handiger om dingen die je zelf kunt doen uit te besteden aan iemand die er meer routine in heeft of er beter gereedschap voor heeft staan. Maar dat is natuurlijk slechts soms. Onze zeilen hadden wat versleten stiksels, de klitte band trim lijnen moesten worden vervangen en het onderlijk van de fok moest een nieuwe lap stof hebben. Zelf hadden we alle slechte plekken gemarkeerd met wasco krijt, zodat we bij de zeilmaker snel een overzicht van het gewenste werk konden geven om tot een prijsafspraak te komen. Alle opmerkingen werden keurig in een schriftje genoteerd en van een prijs voorzien, de optelling was simpel een slordige € 575,- , wat neer komt op iets minder dan een kwart van de aanschafprijs. Erik stond met zijn oren te flapperen maar het leek de gewoonste zaak van de wereld zoals het gepresenteerd werd.
Terug op de boot dringt de prijs pas goed door als Ernie gelijk verontwaardigd is bij het horen van het bedrag, helaas is dan de zeilmaker al dicht. Toen Dennis tijdens het Dutchies at sea radionetje vertelde dat hij zeilreparaties in Curacao had laten doen voor 1/10 van onze prijs, werd het ons helemaal duidelijk dat we hier in Trinidad door $uperb $ailrepair and Canva$ work crimineel hoge prijzen voor geschoteld hadden gekregen. De volgende morgen hebben we onze zeilen weggehaald bij deze zeilmaker. Nu verdient Erik ongeveer € 1,75 per cm door de naden met de hand te stikken.
Verbaasd vragen we ons af in wat voor een wereld de werklui hier in Chaguaramas leven. Een dagloon in de stad is circa € 35,-, dat is hier het minimale uur tarief ! Zonder blikken of blozen hebben we al een keer voor de voeten gegooid gekregen "Your are white and can pay it, it is small money for you" als we ons ongenoegen uiten over een prijs. Het zal wel iets zijn uit een gevoel van herstelbetalingen, maar wij ervaren het als de reinste discriminatie.

.